Voorspellende dromen spelen een rol in de historie PDF Afdrukken E-mailadres

In talloze culturen kennen mensen voorspellende waarde aan dromen toe. Talloos zijn de verhalen over dromen die uitkwamen. Ook in de wereldgeschiedenis is sprake van voorspellende dromen. En voorspellende dromen van beroemde mensen. Zoals die van Alexander de Grote.

 

Alexander belegerde de Phoenische stad Tyros. Tijdens het beleg droomde hij van een satyr die op een schild aan het dansen was. De droomuitlegger Aristander herkende een woordspeling in de droom. Het Griekse woord Satyros kon ook gelezen worden als: Sa Tyros. Ofwel: Tyros is van u. En inderdaad lukt het Alexander niet lang daarna om Tyros in te nemen.

 

Abraham LincolnBekend is ook de droom van de Amerikaanse president Abraham Lincoln een paar dagen voordat hij werd vermoord. Lincoln zei tegen zijn vrouw en een vriend:'als we afgaan op de bijbel, moeten we aanvaarden dat god en zijn engelen vroeger zich kenbaar maakten aan mensen die lagen te slapen. Maar nu is dat anders. Alleen verliefde meisjes geloven er in'. Zijn vrouw vroeg hem waarom hij dit zei. Lincoln vertelde dat hij had gedroomd dat hij door het Witte Huis liep en dat een lijkkist had zien staan. Soldaten waakten bij de kist. Ook waren er talloze huilende mensen. Lincoln vroeg in zijn droom aan iemand: 'wie is er dood?'. Hij kreeg als antwoord:'de president. Hij is vermoord'.


 

Edgar CayceDe beroemde paranormaal begaafde Edgar Cayce kreeg in 1929 een droom voorgelegd door een lid van de New Yorkse beurs.:'ik hoorde dat ik al mijn aandelen moest verkopen. Ook de aandelen die heel sterk staan. Toen zag ik dat er een stier achter mij vrouw aanliep. Mijn vrouw had een rode jurk aan'.

Cayce zag dit als een droom als een beeld van een langdurige beweging neerwaarts. Hij zei ook dat de dromer al zijn aandelen moest verkopen. De zoon van Cayce tekende hierbij aan dat de vrouw van de dromer een paar maand later van hem wilde scheiden. Haar rode jurk zou een signaal zijn geweest van naderend gevaar: zowel op de beurs als in hun huwelijk.

 

 

© www.droomnet.nl