Telepathische droom over Kurt Vonnegut PDF Afdrukken E-mailadres

Telepathische dromen: lastig vast te stellen of ze nu 'echt' telepathisch zijn of niet.
In het Maimonides Dream Centre in Brooklyn werkt een groep psychologen samen om onderzoek te doen naar het geheimzinnige verschijnsel van telepathische dromen. Een van hen is Alan Vaughan.

Vaughan doet niet alleen onderzoek naar telepathische dromen, hij heeft ze soms zelf ook.

Zo droomde op een nacht van een van zijn favoriete schrijvers: Kurt Vonnegut Jr. Vaughan had twee avonden daarvoor een TV interview met Vonnegut gezien. Op 13 maart 1970 schreef hij een brief aan Vonnegut om hem van zijn droom te vertellen:

' Ik zag u in een droom. We waren in een huis vol kinderen. U was van plan om spoedig op reis te gaan. U zei da u naar een eiland zou gaan dat 'Jerome' heet. (Voor zover ik weet bestaat er helemaal geen eiland dat zo heet).'

Op 28 maart kwam er een brief terug van Vonnegut:

'Lang niet slecht. In de nacht dat u dit droomde dineerde ik met Jerome B (een kinderboekenschrijver) en we hadden het over een trip die ik drie dagen later zou gaan maken naar een eiland dat Engeland heet'.

Kortom:

Een huis vol kinderen en een kinderboekenschrijver.

Er is sprake van een eiland.

En de naam Jerome duikt op in zowel Vaughan droom als in Vonneguts leven.

Inderdaad, niet gek! Maar liefst drie punten van overeenkomst.waarvan vooral de weinig voorkomende naam Jerome bijna geen toeval meer kan zijn.

Vaughans droom was een spontane droom over iemand die hij niet persoonlijk kende.

Het Maimonides team doet onderzoek naar telepathische dromen die bewust worden opgeroepen, zowel tussen mensen die elkaar wél als mensen die elkaar niet kennen.

 

© www.droomnet.nl