De droom van... Charles van de Nieuwegiessen PDF Afdrukken E-mailadres

Vele poorten doorgaan om in de binnentuin van je ziel te komen.
Van de oranje tuin naar de gele tuin, van de tuin van de bevruchting, door de donkere tuinen van de geboorte, naar de tuin van de liefde... Dan plotseling een adembenemend uitzicht op de geheimzinnige Standing Stones.

 

Wanneer u de spiraal van de Levenstuinen van het Groot Hontschoten volgt, doorloopt u de levensweg van buiten naar binnen. Totdat u liefdevol wordt opgenomen in de Ziel van de Levenstuinen: de witte Zen tuin.

Drijvende krachten en inspirators van de Levenstuinen zijn Charles van de Nieuwegiessen en Hans IJzerman.

Charles was als jongetje al gefascineerd door landschappen. Spelend met zijn treintjes creëerde hij watervallen, dorpjes, wegen, rivieren, bossen. Later zag hij de prachtige Engelse landschapstuinen. En de Japanse tuinen vol van symboliek: 'Dat moet ook kunnen in het westen' dacht hij. Charles vond zijn uiteindelijke inspiratie in het boek 'Op glad ijs' van Shirley McLaine.

Met de Levenstuinen creëerde hij samen met compagnon Hans IJzerman het landschap en de droom van zijn leven: een maïsveld werd getransformeerd tot de schitterende Levenstuinen.


De droom van Charles: bezoekers genieten van schoonheid

De Levenstuinen kunnen een opening bieden tot verdieping, tot nadere beschouwing van de eigen levensfasen. De talloze stille plekjes met bankjes nodigen uit tot genieten, tot contemplatie, tot beleven van de kleuren van de regenboog, de chakrakleuren weerspiegeld in de witte, lila, blauwe, groene, gele, oranje, rode tuin...

Nog een droom van Charles: het gecultiveerde integreren met de pracht van inheemse wilde bloemen, zoals Fluitekruid en... Zevenblad. Ja, u leest het goed. Zevenblad, door talloze tuiniers met kracht bestreden, toont in de Levenstuinen haar onvermoede schoonheid.

 

Dromen over de tuin?

Charles: 'Vlak voordat we in 1993 met de graafwerkzaamheden begonnen, droomde ik dat de koningin op bezoek kwam. Ze wilde graag op maandag komen, als de tuin gesloten is voor publiek. In mijn droom leek de tuin al op de Levenstuinen van nu. Ik gaf de koningin een hand en vertelde over mijn vader die ooit werkte voor haar grootmoeder. Al pratend liepen we samen een paadje in.'

Het oeroude symbool van een koningin verschijnt vlak voor het begin van de werkzaamheden. Haar aanwezigheid geeft als het ware het komende project de zegen.

En misschien dat de 'echte' koningin ook nog eens komt. Advies van Droomnet:' De Levenstuinen zijn een prachtige belevenis. Dus Majesteit, écht doen!'

Zie: www.levenstuinen.nl

 

 

© www.droomnet.nl