Kleuren in dromen: wit PDF Afdrukken E-mailadres

Kou en steriel kan wit ons afsluiten van warme emoties Maar wit heeft ook een heel andere kant: het brengt ons in contact met onze inherente goddelijke natuur.

Kou

Wit staat soms voor kou, kilte, steriel. Het kille deugdzame wit voorkomt soms dat we in contact komen met onze woede, ons verlangen, ons verdriet, onze wens om een schuinsmarcheerder te zijn.

Een witte muur verbergt vurige verlangens die de dromer diep heeft weggestopt, een kille witte kamer blokkeert de weg naar en gezellige kamer met mooie rode boeken, een droomster is op weg naar haar executie in een witte auto.

 

Witte dieren

Ook witte dieren komen in onze dromen voor. Opvallend is da ze vaak een of andere vorm van kwetsuur hebben: een witte poes is gewonden maakt dode vlekken op een witte sprei, een prachtige witte kip heeft een ziekte waardoor ze niet kan staan. Witte dieren hebben van oudsher een heel bijzonder plaats in religies: de Hindoegod Shiva rijdt op een witte stier, De heilige geest wordt gesymboliseerd door een witte duif, witte vogels zijn goddelijke boodschappers....

Witte dieren belichamen onze eigen inherente goddelijke natuur. Maar we hebben moeite daarop te vertrouwen, om daar mee in contact te zijn. Vandaar de kwetsuren.

 

InwijdingInwijding

Wit speelt ook een rol bij het archetype van de inwijdingsdroom: de dromer of droomster wordt geroepen tot genezer, tot een speciale opdracht of ontmoet een spirituele leraar in de droom. De bekendste inwijdingsdroom is die van Jacob. In zijn droom was een ladder opgericht en witte engelen liepen op die ladder. In deze droom kreeg Jacob een speciale opdracht van zijn god, niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn nageslacht.
Ook in moderne dromen komen soms mannen of vrouwen in het wit die een ritueel aan ons voltrekken. Een droomster zweeft omhoog in wit licht waarbij ze een uitzonderlijk gevoel van vrede ervaart. Een zwangere vrouw droomt dat ze kamille krijgt aangeboden door een vrouw in het wit die van de trap afdaalt. Haar associatie bij kamille: het kan helpen de weeën op te wekken.

 

Wat betekenen andere kleuren in dromen?

 

© www.droomnet.nl