Kleuren in dromen: rood PDF Afdrukken E-mailadres

Als er een kleur is die tot de verbeelding spreekt, is het wel rood. Een rijke krachtige kleur die ons rechtstreeks in contact brengt met onze onbewuste emoties.

Bloed

Rood: de kleur van bloed. En daarmee ook van de kracht en vitaliteit van bloed. De droomster die bloed drinkt in haar droom, voelt zich krachtig. Een dromer voelt zich bescherm door de kracht van een rode cirkel om hem heen. Net zoals in vroeger tijden een armband van koraal tegen het 'boze oog' zou beschermen.

Emoties

Rood kan ook staan voor krachtige emoties: boosheid, verdriet...

Een vrouw die door talloze mislukte pogingen om met haar man te communiceren, langzamerhand flink kwaad is geworden, droomt dat ze haar man vergeefs tracht te bereiken met een rode telefoon. Een vrouw die rouwt over het verloren contact met haar familie, droomt van een kokosnoot waar traag een rode vloeistof uit wegloopt.

Vrouw in het RoodSeksualiteit

En natuurlijk is rood ook de kleur van erotiek en liefde. Een vrouw die hevig verliefd is droomt gedurende die tijd dat ze steeds rode kleren draagt. Een jongeman kust een mesje met rode lippen in een rode boot.

Vrouw in het Rood

De archetypische vrouw in het rood komt in vele culturen voor. In het pre-christelijke Europa is ze de godin in de kracht van haar leven rijp en loeiend.
Een droomster die zich haar eigen sensuele, vrouwelijke kracht nog niet bewust was, ziet in haar droom een vrouw in het rood opdoemen vanaf de bodem van de zee, de droomster uitdagend met erotische bewegingen van haar lichaam.

 

 

Betekenis van andere droomkleuren

 

© www.droomnet.nl