Kleur in dromen PDF Afdrukken E-mailadres

Zeggen droomkleuren iets over de persoon die je nu bent? Of over de persoon die je zou kunnen zijn? Als je droomt van rood: 'ben' je dan rood, of zou je 'rood' kunnen worden?
Boek over kleuren in dromen, lees hier

 

Droomkleuren vertellen iets over de persoon die je nu bent

Droomkleuren vertellen iets over de persoon die je zou kunnen zijn

Droomkleuren als archetype

De persoon die je nu bent

Rood kan iets zeggen over de persoon die je nu bent: misschien ben je ook echt 'rood'. Rood is dan symbool voor bepaalde karaktereigenschappen. Je bent misschien enthousiast. Of opvliegend. Misschien ben je wel hevig verliefd. Zoals die vrouw die tijdens haar verliefdheid steeds droomde dat ze rode kleren droeg: een badjas, een jurk, een blouse.

De droom is dus kenmerkend: de kleur geeft iets weer over hoe de persoon ook echt is. Of op dat moment ook echt is.

Kenmerkende droomkleuren kun je vaak - maar niet altijd per definitie - zien in droombeelden van voorwerpen die door mensen zijn gemaakt. Of voorwerpen uit ons dagelijkse leven. Denk aan: een tafel, gebouwen, een kooi, een kast, etc.

Deze voorwerpen uit de praktijk van alledag verwijzen naar onze dagelijkse staat van bewustzijn. Naar de manier waarop we onze persoonlijkheid ervaren.

De persoon die je zou kunnen zijn

Veel vaker zegt de droomkleur iets over de persoon die je zou kunnen worden. Je bent misschien een gematigd, bescheiden mens. Rood in je droom zou kunnen betekenen dat zich een andere kant van jou aandient: iemand die wat vuriger of enthousiaster is.

Probeer om met de energie van de kleur in contact te komen: hoe voelt het om 'rood' te zijn?

Kleuren als archetype

Het hierboven al genoemd; gekleurde kleding wijst meestal niet op eigenschappen van de persoon die je nu bent, maar op een aspect van jou dat nog niet zo is ontwikkeld. Dus naar de persoon die je zou kunnen zijn.

Sterker nog: juist droomfiguren in opvallend gekleurde kleding zijn vaak uitgesproken archetypen. Dus: ze belichamen een energie of een thema van meer collectieve aard.

Zo is er de Man in het Zwart, de (Gesluierde) Vrouw in het Zwart, het Meisje in het Roze, de Vrouw in het Rood, en de Groene Man.

Ook gekleurde dieren geldt dat: iedereen voelt intuïtief wel aan dat een wit paard een volledig ander paard is dan een zwart paard.

 

Wat betekenen kleuren in dromen? 

 

© www.droomnet.nl