Voorspellende dromen tijdens de zwangerschap PDF Afdrukken E-mailadres

Zeggen dromen van een aanstaande moeder iets over het kindje dat binnenkort geboren zal worden? Veel oude volken hechtten grote waarde aan zwangerschapsdromen.

 

Zo verscheen in de middeleeuwen soms een heilige aan de moeder in haar dromen om haar te vertellen hoe ze haar kindje moest noemen. En als een zwangere vrouw in het oude Griekenland van een slang droomde, voorspelde dit dat het toekomstige kind een groot redenaar zou worden. Slangen hebben immers een behendige tong.

Toekomstige heiligen

In het India van 2500 jaar geleden droomde koningin Maya dat een witte olifant haar baarmoeder inging. Negen maanden later schonk zij het leven aan prins Siddharta, die later als de Boeddha of de Ontwaakte de grondlegger van het boeddhisme zou worden.

Ook de dromen van ouders van toekomstige belangrijke yogi's of grote leraren waren belangrijk. De moeder van de grote vrouwelijke Tibetaanse heilige Machig Labdron droomde op de dag van de conceptie dat vier wite dakini's (vrouwelijke verlichte wezens) vanuit vier witte vazen sprankelend helder in haar kruin schonken. De moeder voelde zich daarna volledig gereinigd.

De ouders van Tsongkapa, de grondlegger van een van de tradities binnen het Tibetaans boeddhisme, kregen in een droom te horen dat hun zoon de belichaming zou zijn van maar liefst drie boddhisattva's.

Ook in het westen kunnen dromen de komst van een grote geestelijke leraar voorspellen. De moeder van Gregorius van Nazianze zag tijdens haar zwangerschap in een droom het volwassen beeld van haar zoon verschijnen, samen met zijn naam.

Lees hier:

Verschil tussen dromen van mannen en vrouwen

Dromen en menstruatie

Dromen tijdens de zwangerschap

Dromen tijdens de menopauze

 

© www.droomnet.nl