Kleur in dromen PDF Afdrukken E-mailadres

Je dacht misschien dat je in zwart/wit droomde? Of misschien let er niet op of je in kleur droomt. Maar toch: er komt meer kleur in je dromen voor als je dacht

 

In kleur dromen? 

Wie dromen in kleur?

Betekenis van kleuren in dromen

Kan dat: kleur in dromen?

Sommige dromers kunnen zich vaak sprekende kleuren uit hun dromen herinneren. Anderen denken dat ze nooit in kleur dromen. Maar de meeste dromers weten eigenlijk niet of ze al of niet in kleur dromen. Maar als je hen vraagt om hun droom direct na het wakker worden zo gedetailleerd mogelijk te vertellen, dan weten ze zich vaak wel degelijk kleuren te herinneren. Het is eigenlijk hetzelfde als overdag: wanneer je vertelt wat je hebt meegemaakt, heb je het niet over kleuren. Die spreken immers vaak voor zichzelf. Alleen als de kleuren belangrijk zijn, vertel je erover: de kleur de jurken op de modeshow of de kleur van de nieuwe gordijnen.

Soms ook moeten mensen even op het idee worden gebracht dat ze in kleur zouden kunnen dromen. Een deelneemster aan een van mijn cursussen was erg verbaasd toen ze hoorde dat je ook in kleur kunt dromen. Ze geloofde het eigenlijk niet zo erg. Maar de volgende bijeenkomst vertelde ze enthousiast dat ze van drie felgekleurde papegaaien had gedroomd.

Wie dromen in kleur?

Mensen die beroepshalve veel met kleur te maken hebben, dromen vaker in kleur. Ook wordt wel gezegd dat vrouwen meer in kleur dromen dan mannen. Maar of dat echt zo is? Misschien lijkt het wel zo, omdat mannen vaker dan vrouwen kleurenblind zijn. Uit sommige onderzoeken komt naar voren dat dove mensen meer in kleur zouden dromen. Ook leeftijd kan meespelen. Over het algemeen schijnen dromen met het verstrijken van de tijd wat 'kleurlozer' te worden. Kinderen dromen misschien iets meer in kleur dan volwassenen en mensen onder de vijftig iets meer dan vijftigplussers.

 

Meer over kleur in dromen lees je hier

En wat betekenen de verschillende kleuren in je dromen? Kijk hier

 

© www.droomnet.nl