Dromen tijdens de menstruatie PDF Afdrukken E-mailadres

Anders dromen tijdens je menstruatie? Zo op het eerste gezicht waarschijnlijk niet. Toch kan het boeiend zijn daar eens op te letten. Want je cyclus heeft wel degelijk invloed op je dromen. Bij elke vrouw is dat natuurlijk weer anders, maar toch komen bepaalde thema's in het algemeen wat vaker voor tijdens de menstruatie. Misschien dat je iets herkent in wat hieronder staat.

Droomthema's bij menstruatie en ovulatie

Je droomt waarschijnlijk iets minder tijdens je menstruatie; en iets meer tijdens je vruchtbare dagen of ovulatie.

Maar vooral zit 'm het verschil in wat je droomt.

Zo is er een iets grotere kans dat je er tijdens je menstruatie de kleur rood in je dromen voorkomt, Ook kun je dromen van emmers of vazen met overstromend water. Ook thema's zoals vernietiging, verlies, sterven en verwonding komen wat vaker voor.

Tijdens je vruchtbare dagen kun je dromen van baby's of kleine kinderen. En van eieren, juwelen en meer algemeen van ronde, kostbare kleinoden.

Dromen over mannen en vrouwen

Verrassend is het verschil tussen menstruatie en ovulatie als het er om gaat over wie je droomt.

Tijdens de menstruatie droom je wat meer over vrouwen, die zich meestal vriendelijk opstellen. De mannen in je droom zijn iets minder vriendelijk. Dat verandert direct na de menstruatie: je hebt dan wat meer contact met mannelijke droomfiguren. Vooral tijdens je vruchtbare dagen is dat duidelijk: bij veel vrouwen zijn er meer seksuele gevoelens en hun dromen zijn romantischer. Of ze vrijen vaker in hun dromen. En ja: de vrouwelijke droomfiguren zijn dan wat minder vriendelijk.

Premenstruele spanning

Sommige vrouwen hebben veel last tijdens hun menstruatie, bijvoorbeeld van buikpijn en krampen. Dat komt dan soms ook in hun dromen voor. Of ze dromen bijvoorbeeld van ziekenhuizen, of operaties, of dat ze in hun maag worden gestompt. Andere vrouwen hebben meer last van premenstruele spanningen (PMS). In die periode kunnen dan thema's als rijpe vruchten, fruit dat openbarst, water of andere vloeistoffen voorkomen.

Zie ook:

Verschillen tussen dromen door mannen en vrouwen

Dromen tijdens de zwangerschap

Voorspellende dromen tijdens de zwangerschap

Dromen in de menopauze

 

© www.droomnet.nl